Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Φτερούγες κοτόπουλου...με σόγια, μέλι & σουσάμι


Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχετε ακούσει τις άκρως ευεργετικές, για τον οργανισμό μας, ιδιότητες του σουσαμιού...γι 'αυτό άλλωστε και αποτελεί τρόφιμο υψηλής διατροφικής και θρεπτικής αξίας. Και τι δεν περιέχει...από φυτικές ίνες, βιταμίνες Β & Ε, μέχρι ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο & μηδενική χοληστερόλη...Μαζί με όλα αυτά είναι και πάρα πολύ γευστικό!
Γιατί λοιπόν να μην εκμεταλλευτούμε όλα αυτά τα καλά που μας προσφέρει εις διπλούν και να χρησιμποποιήσουμε και αυτούσιο το σουσαμάκι μας, αλλά και το ελαιό του. Το περίφημο λοιπόν σησαμέλαιο, με το έντονο αρωμά του, θα προσδώσει και αυτό στη συνταγή μας ό,τι καλύτερο έχει. Μαζί λοιπόν με το μέλι, τη σάλτσα σόγιας και το ξύδι, οι φτερούγες μας θα γίνουν ένα άκρως δελεαστικό πιάτο με πλούσια γεύση και καταπληκτικό άρωμα...Μπορούν να συνοδευτούν με ένα επίσης αρωματικό ρυζάκι Βasmati ή Jasmine, ανάλογα με το γούστο του καθενός. Κάλλιστα όμως μπορούν να συμπληρωθούν και με μία απλή πράσινη σαλάτα με λίγο ακόμα σουσάμι...Ώρα όμως να δούμε τα υλικά της συνταγής μας...

Υλικά 

1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 κούπα σόγια σος
2 κουτ.  σούπας ξύδι balsamico
1 κουτ. σούπας μέλι
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
άσπρο & μαύρο σουσάμι
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις φτερούγες, τις στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί και τις αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ή αν διαθέτουμε σκεύος wok, ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και το ελαιόλαδο μαζί και προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και τη σκελίδα του σκόρδου.


Μόλις σοταριστούν ρίχνουμε τις φτερούγες κοτόπουλου και αφήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε την καπνιστή πάπρικα και τέλος σβήνουμε με το balsamico ξύδι. Αφήνουμε για 2 λεπτά και κατόπιν ρίχνουμε το μέλι και τη σόγια.


Συμπληρώνουμε με λίγο νερό, ώσπου περίπου να σκεπάζονται οι φτερούγες χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πήξει η σάλτσα μας. Λίγο πριν απορύρουμε το σκεύος από τη φωτιά προσθέτουμε το μαύρο και το λευκό σουσάμι και συμπληρώνουμε με λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι, σύμφωνα με την αρεσκεία μας. Προσοχή βέβαια στην ποσότητα του αλατιού που θα ρίξουμε καθότι η σόγια σος είναι αρκετά αλμυρή.


Σερβίρουμε τις φτερούγες μας ρίχνοντας από πάνω ψιλοκομμένο το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι και συμπληρώνουμε με λίγο ακόμα λευκό & μαύρο σουσάμι. Είμαστε πλέον έτοιμοι να απολαύσουμε το πιάτο μας...

Εις το επανιδείν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...