Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Τρουφάκια... 3 γεύσεων με γεμιστά μπισκότα & τυρί κρέμα


Πρώτη ανάρτηση του μήνα και σίγουρα επιβάλλεται να γλυκαθούμε...Για να μας πάει καλά ο Νοέμβριος, όχι τίποτα άλλο...Και τι καλύτερο από μερικά μικρά, σφαιρικά, γευστικά, πανεύκολα τρουφάκια. Γενικά μπορώ να πω τα τρουφάκια είναι από τις αδυναμίες μου...Μπαίνοντας σε κάποιο ζαχαροπλαστείο, πιάνω πολλές φορές τον εαυτό μου να τα χαζεύει στη βιτρίνα, έτσι μικρά και γλυκούλικα που είναι και όσο να' ναι σου δημιουργούν και ένα μικρό μυστήριο.
Πόσες φορές δεν κοιτάξατε ένα κουτί με τρουφάκια με την απορία τι να είναι το καθένα και τι γεύση να κρύβει  μέσα του. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πλεόν τόσο διαδεδομένη και οι επιλογές πολλές, ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός. Είναι τόσο εύκολη που αποτελεί μία ιδανική λύση για ένα γλυκάκι της τελευταίας στιγμής, αφού απαιτεί ελάχιστα υλικά. Πάμε λοιπόν να δούμε πώς γίνονται...


Υλικά για περίπου 30 τρουφάκια

1 πακέτο μπισκότα γεμιστά με γέμιση κρέμα λεμόνι
1 πακέτο μπισκότα γεμιστά με γέμιση κρέμα φράουλα
1 πακέτο μπισκότα γεμιστά με γέμιση κρέμα σοκολάτα
400 γραμ. τυρί κρέμα
3 κουταλάκια του γλυκού κονιάκ
200 γραμ.  κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας ή γάλακτος
200 γραμ. κουβερτούρα λευκής σοκολάτας
λίγα τριμμένα φυστίκια αιγίνης
λίγες νιφάδες λευκής σοκολάτας
λίγο αλάτι χοντρό

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο multi τα μπισκότα με τη γέμιση κρέμας λεμονιού, τα θρυμματίζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις άλλες δύο συσκευασίες μπισκότων και τα τοποθετούμε και αυτά σε διαφορετικά μπολ. Μοιράζουμε την ποσότητα του τυριού κρέμα στα τρία και ρίχνουμε το κάθε 1/3 στα μπολ με τα μπισκότα μας.

 
Συμπληρώνουμε και στα τρία με ένα κουταλάκι του γλυκού κονιάκ  και κατόπιν πλάθουμε το κάθε μίγμα με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τοποθετούμε τα μπολ μας στο ψυγείο μέχρι να δέσουν τα μίγματά μας και στη συνέχεια πλάθουμε μικρά, σφαιρικά τρουφάκια. Ξανατοποθετούμε στο ψυγείο και αρχίζουμε να ετοιμάζουμε τις κουβερτούρες μας.


Οι επιλογές για το λιώσιμο τους είναι δύο. Πρώτον μπορούμε να τις λιώσουμε σε μπέν μαρί, προσέχοντας να μην έρθει η σοκολάτα μας σε επαφή με το νερό και δεύτερον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το φούρνο μικροκυμάτων, βάζοντάς τον στην μικρότερη ισχύ και παρακολουθωντας τη σοκολάτα ανά πολύ μικρό χρονικά διάστημα, ώστε να αποφύγουμε να μας καεί. Μόλις οι κουβερούρες μας είναι έτοιμες και όχι πάρα πολύ ζεστές, ρίχνουμε σε αυτές τα τρουφάκια μας και τα καλύπτουμε.


Εγώ επέλεξα να καλύψω τα τρουφάκια με τη γέμιση λεμονιού με τη λευκή σοκολάτα και να διακοσμήσω με φυστίκι αιγίνης ή νιφάδες άσπρης σοκολάτας. Αντίθετα για τα τρουφάκια με τη σοκολάτα επέλεξα την μαύρη κουβερτούρα και διακόσμησα είτε με φυστίκι, είτε με λίγο χοντρό αλάτι, το οποίο ταιριάζει εξαιρετικά με τη σοκολάτα. Τέλος για τα τρουφάκια με τη γέμιση φράουλας επέλεξα και λευκή και μαύρη κουβερτούρα και νιφάδες άσπρης σοκολάτας. Βέβαια οι επιλογές είναι δικές σας και είναι και πολλές. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε τα πιο νόστιμα και πανεύκολα τρουφάκια.

Εις το επανιδείν!

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...