Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ρολά τορτίγιας (wraps)...με κοτόπουλο, πιπεριά & τυρί κρέμα


Eίναι εύκολα, είναι πεντανόστιμα & τρώγονται κάθε ώρα της ημέρας. Είναι και διεθνή...αυτό που το πάτε??! Ο λόγος για τα ρολά από τορτίγιες ή αν θέλετε wraps ή taquitos, όπως είδα να αναφέρονται στο διαδίκτυο! Και για όποιον δε γνωρίζει τι είναι οι τορτίγιες, ας πούμε πως είναι η πιτούλα ή καλύτερα το ψωμάκι των Μεξικανών.
Έχουν τόσες πολλές χρήσεις και αποτελούν εύκολη λύση σε κάθε είδους περίσταση. Μπορούμε να τις γεμίσουμε με ό,τι υλικό διαθέτει το ψυγείο μας και με ό,τι τραβάει η όρεξή μας. Μπορεί να αποτελέσει ένα πάρα πολύ υγιεινό σνακ, αλλά και να εντυοωσιάσει σε ένα τραπέζι με φίλους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερη και να δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα ρολάκια που έχετε φάει ποτέ. Εγώ θα ακολουθήσω μία μάλλον κλασική ιδέα, αλλά και πολύ χορταστική παράλληλα και θα γεμίσω τις τορτίγιες μου με μπουκιές κοτόπουλου, λίγα λαχανικά και τυρί κρέμα, συνδυασμός που δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο...Πάμε λοιπόν να δούμε τη συνταγή μας....

  

Υλικά


4 τορτίγιες σίτου ή καλαμποκιού
2 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 ψημένη πιπεριά φλωρίνης
1 ματσάκι ρόκα
200 γραμ. τυρί κρέμα
100 γραμ. τριμμένη μοτσαρέλα
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση


Πλένουμε το κοτόπουλό μας και το κόβουμο σε  μικρές μπουκίτσες, τις οποίες και αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι τις 2 κουταλιές της σούπας  βούτυρο και ρίχνουμε τις μπουκίτσες του κοτόπουλου. Τις αφήνουμε να σοταριστούν καλά από όλες τις πλευρές και να πάρουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό τους για περίπου 5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμες τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, με την τριμμένη μοτσαρέλα και τη ρόκα, αφού προηγουμένως την έχουμε ψιλοκόψει. Προσθέτουμε τις μπουκιές του κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά μας. Απλώνουμε μία πίτα τορτίγιας πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια και τοποθετούμε μέρος του κρεμώδους μίγματος στο κέντρο και κατά μήκος της. Προσθέτουμε πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε λεπτές λωρίδες και λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Τυλίγουμε δημιουργώντας ένα ρολό, το οποίο και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Επαναλαμβάβουμε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες τορτίγιες. Κατόπιν λιώνουμε τις 2 κουταλιές βούτυρο και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνειά τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου,  στον αέρα για περίπου 4 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσουν τα ρολά μας.


Βγάζοντάς τα από το φούρνο αλείφουμε και πάλι με λίγο ακόμα βούτυρο. Τα σερβίρουμε ολόκληρα ή κομμένα στα δύο ή όπως ο καθένας επιθυμεί...Αν & θα γίνουν με τη μία ανάρπαστα...

Εις το επανιδείν!

3 σχόλια:

  1. Πάρα μα πάρα πολύ όμορφα, σαγηνευτικά και σίγουρα νόστιμα!
    Τα ερωτεύτηκα και θα τα φτιάξω!

    Να και κάποιος που ψήνει τις τορτίγιες!
    Να σου εκμυστηρευτώ κάτι (μεταξύ μας!), άψητες τις τορτίγιες -εννοώ έτσι όπως τις αγοράζουμε- μού είναι αδύνατο να τις φάω. Μόνο ψημένες ή τηγανητές...

    Πολλά εύγε!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χίλια ευχαριστώ και ακόμα παραπάνω!! Χααχαχαχα....η αλήθεια είναι πως άψητες είναι κάπως άνοστες...και λίγο πλαστικές....και λίγο άστα να πανε!!! Με το βουτυράκι τους στο φούρνο πραγματικά μεταλλάσσονται!! Για γέμιση βάλε ό,τι θες...το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου ωραίο!

      Διαγραφή
  2. Αυτό πρέπει να το δοκιμάσω σε χορτοφαγική μορφή, με φαλάφελ ίσως αντί κοτόπουλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...