Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Λιγκουίνι...με μελιτζάνα, παστουρμά & γιαούρτι


Tι σου είναι βρε παιδί μου η μαγειρική...ενώνει τα πάντα, τα μπερδεύει και τα δένει τόσο ωραία που το αποτέλεσμα να φαντάζει τόσο φυσικό και αρμονικό. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο πως υλικά από διαφορετικές κουλτούρες και κουζίνες μπορούν να δώσουν  ένα πιάτο  με μεγάλη συνοχή και συνάμα τόσο γευστικό.
Έτσι έγινε και αυτή τη φορά...Ένα από τα υπέρτατα ιταλικά ζυμαρικά, τα λιγκουίνι, μαζί με το απόλυτο ανατολίτικο αλλαντικό, τον παστουρμά και τα μοναδικά ανά τον κόσμο ελληνικά προϊόντα, το γιαούρτι και τη φέτα..έδωσαν ένα πεντανόστιμο multiculti, θα έλεγα πιάτο, ταιριάζοντας τόσο πολύ.  Η εκτέλεσή του είναι τόσο γρήγορη και εύκολη που σίγουρα θα γίνει μία από τις αγαπημένες σας μακαρονάδες. Αν τρέφετε και  μεγάλη αγάπη για τον παστουρμά, όσο εγώ, σίγουρα αυτή η ιδέα θα σας ξετρελάνει. Μην φοβηθείτε πως πρόκειται για ένα "βαρύ" φαγητό, γιατί είμαι σίγουρη πως με μία μικρή δοκιμή, θα γεμίσετε το πιάτο σας και δεύτερη φορά. Πάμε λοιπόν να δούμε τα υλικά μας...

Υλικά για  4 άτομα

 

1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι
1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα
250 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γραμ. φέτα
6 φέτες παστουρμά
4 κουταλιές ελαιόλαδο
τριμμένο σκληρό τυρί
αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση


Πλένουμε καλα τη μελιτζάνα μας, την κόβουμε σε χοντρές σχετικά λωρίδες και την τοποθετούμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά, ώστε να ξεπρικρίσει. Το βήμα αυτό μπορείτε βέβαια και να το παραλείψετε, αφού πλέον τις περισσότερες φορές οι μελιτζάνες μας δε διαθέτουν τα σπόρια, που δημιουργούν την πικρίλα.  Κατόπιν κόβουμε τη μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια και αρχίζουμε να τις σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. Προσοχή μην προσθέσετε επιπλέον λάδι κατά τη διάρκεια, γιατί οι μελιτζάνες έχουν την ιδιότητα να απορροφούν αρχικά αμέσως κάθε λιπαρή ουσία και στη συνέχεια να την αποβάλουν.


Αφού σοταριστούν καλά και μαλακώσουν οι μελιτζάνες μας, ρίχνουμε και τις 4 φέτες του παστουρμά κομμένες σε μικρά κομματάκια. Ανακατεύουμε για περίπου 3 λεπτά ακόμα και κατόπιν αποσύρουμε από τη φωτιά. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμα μεταφέρουμε τα μακαρόνια μας με λίγο από το νερό τους στο τηγάνι με τις μελιτζάνες και τον παστουρμά και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι, το οποίο θα πρέπει ήδη να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου για να μη μας κόψει, μαζί με την φέτα,  που έχουμε τρίψει.


Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο τριμμένο σκληρό τυρί και αφήνουμε για 1 λεπτό να δέσει η μακαρονάδα μας. Σε ένα άλλο μικρό τηγάνι σοτάρουμε τις υπόλοιπες 2 φέτες του παστουρμά με έχουμε κόψει σε λεπτές λωρίδες. Σερβίρουμε τα λιγκουίνι μας τοποθετώντας στην κορυφή κάθε πιάτου τις λωρίδες του παστουρμά. Το μόνο άλλο που χρειάζεται είναι η καλή & μεγάλη μας όρεξη!

Εις το επανιδείν!

2 σχόλια:

  1. Ωραία και νόστιμη σύνθεση υλικών και φυσικά ο αγαπημένος παστουρμάς και η μακαρονάδα απογειώνεται!

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα, ακόμα μία φορά, καλά λόγια! Ήταν έμπνευση της στιγμής και πραγματικά τη συνιστώ ανεπιφύλακτα!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...