Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Κέικ μήλου...με κανέλα & ξινόγαλα


Δεν είναι δυνατόν! Κοντεύει να τελειώσει το φθινόπωρο και εγώ δεν έχω φτιάξει ένα κέικ...Ένα κέικ με μήλα μάλιστα..ε..και λίγο κανέλα για να μυρίσει το σπίτι! Άργησα λοιπόν, αλλά αποζημιώθηκα και με το παραπάνω...για το λόγο ότι αυτό  το κέικ είναι τόσο εθιστικά νόστιμο και υγρό σαν μια λαχταριστή μηλόπιτα!
Τρώγεται με το κουτάλι, αλλά και με τα χέρια αφού μετά σίγουρα  στο τέλος θα γλείψετε και τα δάχτυλά σας! Για γλάσο αποφάσισα να συνδυάσω τη γλυκύτητα της ζάχαρης άχνης, με την ιδιαίτερη υπόξινη γεύση του ξινογάλατος. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για κέικ και σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας...και όχι μόνο για το φθινόπωρο... Πάμε να δούμε τα υλικά μας...

Υλικά


2 αβγά
1/2 κούπα άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κούπα σκούρα καστανή ζάχαρη
100 γραμ.  μαργαρίνη λιωμένη
100 ml ξινόγαλα
3 μήλα κομμένα σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
1 βανίλια Μαδαγασκάρης ή βανιλίνη
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1 κουτ. γλυκού baking powder
200 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το γλάσο

1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας ξινόγαλα


 Εκτέλεση


Αρχικά καθαρίζουμε τα μήλα μας και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας σκούρα καστανή ζάχαρη και το κονιάκ. Στη συνέχεια  χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά μαζί με την άσπρη κρυσταλλική  ζάχαρη και τη σκούρα καστανή ζάχαρη , μέχρι να προκύψει ένα κρεμώδες  μίγμα.


Προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη, το ξινόγαλα & τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το αλεύρι μας, μαζί με το baking powder  και την κανέλα. Αρχίζουμε να ρίχνουμε το μίγμα των στερεών υλικών σιγά σιγά στο μίγμα των αβγών ανακατεύοντας ελαφρά με μία σπάτουλα. Μόλις το μίγμα μας ομογενοποιηθεί το ρίχνουμε σε φόρμα, όπου έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα, την οποία έχουμε βρέξει προηγουμένως ελαφρά.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου μία ώρα. Αν δούμε πως παίρνει χρώμα  το κέικ μας γρήγορα από πάνω το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμό του. Αφού ξεφορμάρουμε, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και γλασάρουμε με το γλάσο που έχουμε ετοιμάσει, ανακατεύοντας ζάχαρη άχνη με το ξινόγαλα μέχρι το γλάσο μας να γίνει παχύρευστο.


Αν θέλουμε μπορούμε να διπλασιάσουμε τις ποσότητες των υλικών του γλάσο...για διπλή απόλαυση! Είμαστε έτοιμοι...


Εις το επανιδείν!

5 σχόλια:

  1. Αγαπητή φίλη Δώρα.... Προκαλείς!! Κάνει και κρύο, είναι και χειμώνας και με το ζεστό ρόφημα είναι το κάτι άλλο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Έφη ευκαιρία να το φτιάξεις και 'συ....και πίστεψέ με αξίζει!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...