Η
σημερινή συνταγή δε θέλει πολλές συστάσεις! Είναι αγαπημένοι
όλων...μικρών και μεγάλων, δύστροπων στο φαγητό και μη... Ναι είναι η
πίτσα! Πολλές φορές αναρωτιέμαι πως ένα ταπεινό ζυμαράκι με λίγο σάλτσα
και τυρί μπορεί να προκαλέσεις τόσες εκρήξεις στους σιελογόνους, όσο
κανένα άλλο φαγητό...
Αν βέβαια εμπλουτιστεί με ό,τι βάλει ο νους του καθενός, τότε πρόκειται για ένα πιάτο υψηλών προδιαγραφών. Δεν ξέρω αν προτιμάτε να τη τρώτε με τα χέρια ή με μαχαίρι και πιρούνι, ένα είναι όμως πως έχει σημασία..πως σίγουρα δε θα μπορέσετε να αντισταθείτε στη θέα της ούτε λεπτό. Στη σημερινή εκδοχή στο ζυμαράκι μας εκτός από τους συνήθεις υπόπτους θα προστεθεί και το αγαπημένο μου ξινόγαλα, το οποίο θα δώσει και αυτό με τη σειρά του μία αρκετά αφράτη υφή. Πάμε να δούμε γρήγορα γρήγορα τα υλικά μας...
Αν βέβαια εμπλουτιστεί με ό,τι βάλει ο νους του καθενός, τότε πρόκειται για ένα πιάτο υψηλών προδιαγραφών. Δεν ξέρω αν προτιμάτε να τη τρώτε με τα χέρια ή με μαχαίρι και πιρούνι, ένα είναι όμως πως έχει σημασία..πως σίγουρα δε θα μπορέσετε να αντισταθείτε στη θέα της ούτε λεπτό. Στη σημερινή εκδοχή στο ζυμαράκι μας εκτός από τους συνήθεις υπόπτους θα προστεθεί και το αγαπημένο μου ξινόγαλα, το οποίο θα δώσει και αυτό με τη σειρά του μία αρκετά αφράτη υφή. Πάμε να δούμε γρήγορα γρήγορα τα υλικά μας...
Yλικά για 2 πίτσες με λεπτή ζύμη
Για τη ζύμη
500 γραμ. αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8 γραμ.)
1/2 ποτήρι ξινόγαλα
2 κουτ. σούπας χλιαρό νερό
100 γραμ. βούτυρο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κούπα σάλτσα ντομάτας
200 γραμ. φέτα τριμμένη
1 ψημένη πιπεριά Φλωρίνης
20 φετούλες σαλάμι αέρος
φυλλαράκια φρέσκιας βαλεριάνας
Εκτέλεση
Σε
ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ξινόγαλα μαζί με το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη
και τη μαγιά. Αναμιγνύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά μας και
αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το αλάτι. Ζυμώνουμε
μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη, η οποία δεν κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε το ζυμάρι μας και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μία
ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Κατόπιν
χωρίζουμε τη ζύμη μας σε δύο ισομεγέθεις μπάλες, τις οποίες ανοίγουμε
με τη βοήθεια του πλάστη μας σε μία καλά αλευρωμένη επιφάνεια.
Τοποθετούμε τις δύο βάσεις σε ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε
και πάλι για λίγο μέχρι να φουσκώσει και πάλι ελαφρώς η ζύμη μας. Στη
συνέχεια απλώνουμε στην επιφάνειά τους σάλτσα ντομάτας, σπιτική ή
έτοιμη, την τριμμένη φέτα μας, το σαλάμι αέρος που προηγουμένως το
έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες, και την πιπεριά μας κομμένη σε λεπτές
λωρίδες.
Ψήνουμε στις πίτσες μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για
περίπου 20-25 λεπτά. Πριν τις σερβίρουμε ρίχνουμε από πανω μερικά φύλλα
βαλεριάνας και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι αν θέλουμε. Είμαστε έτοιμοι
να τις απολαύσουμε...
Εις το επανιδείν!
Ωραιότατη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τη φτιάξω με τα υλικά που προτείνεις, αφού έχω ακόμα ζυμαράκι στην κατάψυξη.
Ζ.
Mα εσύ με παρέσυρες..με την πίτσα σου και είπα να κάνω και 'γω! Δοκιμασέ τη με αυτά τα υλικά, σίγουρα θα σου αρέσει..αν και είναι λίγο ακατάλληλη για υπερτασικούς! :-D
φαίνεται πολυ καλή θα την δοκιμάσω :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΔώρα μου δοκιμασέ τη και νομίζω πως θα σου αρέσει πολύ! Πρόσθεσε και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου! Α και μην το ξεχάσω...περιμένουμε αυτά τα pancakes που υποσχέθηκες!
ΔιαγραφήΛατρεύω πίτσα!!!! Και ας είμαι χορτοφάγος, λατρεύω πίτσα ξαναλέω !!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή