Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικα σοκολατένια brownies...με ρούμι & φουντούκια


Aυτή την περίοδο σίγουρα έχουμε όλη την ανάγκη, κάθετι που φτιάχνουμε να μας θυμίζει & να μας μυρίζει Χριστούγεννα...να έχουν όλα μια δόση υπερβολής, ενώ ακόμα και κάτι απλό και καθημερινό να δείχνει τώρα, ακόμα πιο όμορφο και λαμπερό...Όλο αυτό που περιγράφω είναι απολύτως φυσιολογικό...εξάλλου και σε ποιον δεν αρέσουν τα Χριστούγεννα...
Έτσι και γω αποφάσισα τα γνωστά μας brownies με τη λιωμένη σοκολάτα και τα καβουρδισμένα φουντούκια να τα κάνω λιγο πιο εορταστικά, στα χρώματα αυτής της εποχής, σπάζωντας μερικά χριστουγεννιάτικα γλυφιτζούρια...ξέρετε αυτά τα όμορφα μπαστουνάκια που κάθε φορά που τα βλέπω στολισμένα σε κάποιο χριστουγεννιάτικο δεντρο, θέλω να τα κατεβάσω και να τα δαγκώσω..τόσο λαχταριστά και πανέμορφα που είναι. Τα δικά μου έχουν γεύση βανίλιας και φράουλας, εσείς όμως μπορείτε να διαλέξετε όποιο συνδυασμό σας αρέσει. Πάμε λοιπόν να δούμε τα υλικά μας...


Υλικά 


1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κούπας κακάο
2 αβγά 
3/4 κούπας λιωμένη μαργαρίνη
1 κούπα λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος
1/2 κουτ. γλυκού baking powder
1/2  κουτ. γλυκού αλάτι
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουτ. σούπας ρούμι
1 κούπας καβουρδισμένα φουντούκια 

Για τη ganache 

200 γραμ. κουβερτούρα γάλακτος
200 γραμ. κρέμα γάλακτος

1 γλυφιτζούρι χριστουγεννιάτικο 
μερικά φουντούκια για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Αρχικά λιώνουμε την κουβερτούρα μας σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, στη χαμηλότερη ισχύ, προσέχοντας μη μας καεί. Αν επιλέξουμε τη μέθοδο του μπεν μαρί, τότε προσέχουμε, ώστε  η σοκολάτα μας να μην έρθει σε επαφή με το νερό και μας καταστραφεί. Στη συνέχεια καβουρδίζουμε τα φουντούκια μας, σε ένα ταψάκι,  όπου έχουμε τοποθετήσει μία λαδόκολλα και βάζοντας τα στο μεσαίο ράφι του φούρνου μας, στον αερά , στους 170° C για περίπου 7 λεπτά.


Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το σύρμα μας τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο, υπόλευκο μίγμα. Κατόπιν προσθέτουμε τη λιωμένη μας μαργαρίνη, το εκχύλισμα βανίλιας, το ρούμι και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μας, το κακάο και το baking powder και αρχίζουμε να τα προσθέτουμε σταδιακά στο μίγμα των αβγών, ανακατεύοντας κυκλικά με μία μαρίζ.


Μόλις ομογενοποιηθούν όλα μας τα υλικά, συμπληρώνουμε με τα καβουρδισμένα φουντούκια και ρίχνουμε το μίγμα μας σε ένα, καλά βουτυρωμένο, ορθογώνιο ή τετράγωνο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για περίπου 30'. Για τη ganache σοκολάτας ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και πριν έρθει σε βράση, αποσύρουμε και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα μας, ανακατεύοντας με μία μαρίζ, μέχρι να προκύψει ένα παχύρευστο σοκολατένιο μίγμα.


Κόβουμε τα brownies σε μικρά τετράγωνα, περιχύνουμε με την ganache σοκολάτας και γαρνίρουμε με μερικά καβουρδισμένα φουντούκια και σπασμένο χριστουγεννιάτικο γλυφιτζούρι. Είμαστε έτοιμοι να τα απολαύσουμε...

Εις το επανιδείν!

4 σχόλια:

  1. Είναι ότι πιο ζεστό και Χριστουγεννιάτικο έχω δει. Καλές γιορτές σου εύχομαι με πολλά γλυκά και έμπνευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ φίλη μου! Καλές γιορτές εύχομαι και σε σένα!

      Διαγραφή
  2. Λαχταριστες φωτογραφιες!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...