Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Το ξεκίνημα...και Cupcakes... πορτοκαλιού


...Ήρθε η ώρα για την πρώτη ανάρτηση λοιπόν. Καιρό τώρα σκεφτόμουν το όνομα του blog, το φόντο, το χρώμα του και ποια να είναι η πρώτη συνταγή. Προς ενημέρωσή σας, το όνομα αυτού του ιστολογίου προέκυψε από την τρελλή  αγάπη που τρέφω για τα απλά πράγματα, το απλό ντύσιμο και την απλή μαγειρική!
Πήρα την απόφαση λοιπόν να το ξεκινήσω μαζί με το καινούριο ξεκίνημα πλέον και της προσωπικής μου ζωής. Ζώντας πλέον λοιπόν το 'love & married', τι καλύτερο από το να αρχίσω να μοιράζομαι μαζί σας, τα πειράματά μου στην κουζίνα, τις επιτυχίες, αλλά και τις αποτυχίες μου! Καλή αρχή λοιπόν και ελπίζω να καταφέρω να μπω στη μεγάλη...όμορφη...και γευστική παρέα σας! Ξεκινάμε...
 Σαν πρώτη συνταγή λοιπον, θα προτιμήσω να σας καλωσορίσω με  κάτι γλυκό. Τι λέτε για μερικά αφράτα, νοστιμότατα, πορτοκαλένια cupcakes?  Πάμε οπότε να δούμε τα υλικά της πρώτης αυτής συνταγής και την εκτέλεσή της.


Cupcakes Πορτοκαλιού

 

Υλικά για περίπου 12 cupcakes

3 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 πορτοκάλι ολόκληρο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
2 κούπες περίπου αλέυρι που φουσκώνει μόνο του

Για το γλάσο
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας γάλα εβαπορέ

Εκτέλεση

  Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει το μίγμα μας. Πολτοποιούμε στο μούλτι το πολτοκάλι ολόκληρο, προσέχοντας πρώτα να έχει πλυθεί καλά και να έχει καθαριστεί από τυχόν κουκούτσια που μπορεί να έχει. Προσθέτουμε τον πολτό του πορτοκαλιού στο μίγμα των αβγών με τη ζάχαρη. Συμπληρώνουμε με το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος ρίχνουμε το  baking powder και το αλέυρι μας μέχρι το μίγμα να γίνει παχύρευστο.



Τοποθετούμε στην φόρμα των cupcakes τις ειδικές χάρτινες θήκες και ρίχνουμε το μίγμα μας μέχρι να καλυφθούν τα 3/4 της θήκης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.  Αφού ξεφορμάρουμε γλασάρουμε με το γλάσο που έχουμε ετοιμάσει, ανακατεύοντας ζάχαρη άχνη με γάλα μέχρι να προκύψει ένα παχύρευστο γλάσο. Γι' αυτό και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα παρατηρώντας την υφή του γλάσου που θέλουμε. Γαρνίρουμε με ξύσμα πορτοκαλιού και κορυφές από φρέσκο δυόσμο!Τόσο απλά!



Εις το επανιδείν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...